Makron imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2019, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan?

Francuski predsednik Emanuel Makron planira da imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koji će imati aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema, saznaje Blic nezvanično.

Makron je, kako navodi list, tokom dvodnevne posete Beogradu o tome obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Francuski predsednik ima nameru da se aktivnije angažuje u ovom regionu, kaže izvor Blica i objašnjava:

"Francuska želi da preuzme ključnu ulogu u rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problema između Beograda i Prištine. Pošto zbog brojnih obaveza sam ne može na dnevnom nivou da se bavi rasplitanjem kosovskog čvora, ima nameru da u narednom periodu nađe čoveka od poverenja koji će biti zadužen za taj deo Evrope. Biće to francuski izaslanik za Zapadni Balkan. Makron će zahvaljujući toj novoj figuri praktično učvrstiti svoj uticaj u ovom regionu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON OBAVESTIO VUČIĆA: Stiže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan! Francuski predsednik odlučan da pronađe rešenje za Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron planira da imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koji će imati aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema, saznaje Blic nezvanično...Makron je, kako navodi list, tokom dvodnevne posete Beogradu o tome obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Francuski...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SAZNAJEMO Makron bira "specijalca" za Balkan , a ovo će biti njegov PRVI ZADATAK

Izvor: Blic, 18.Jul.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron planira da imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koji će imati aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema, saznaje nezvanično "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.