MIP Kosova: Nismo imali zahteve da hodočasnici posete Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP Kosova: Nismo imali zahteve da hodočasnici posete Kosovo

Ministarstvo inostranih poslova Kosova poštuje i garantuje pravo svakog građanina za ostvarivanje verskih sloboda i obreda, ali povodom Badnje večeri i pravoslavnog Božića nije primilo zahteve za dolazak hodočasnika na Kosovo, izjavio je savetnik ministra inostranih poslova, Jetljir Zuberaj.

"Zarad informisanja javnosti danas neće biti nikakvog hodočašča ni u jednom gradu Kosova, jer tako nešto niko nije zatražio od institucija Kosova. Naša država će garantovati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << to pravo običnim građanima uvek kada to zatraže", kazao je Zuberi, a prenosi portal koha.net.

Povodom protesta građana Đakovice, Zuberi je rekao da razume njihovo uznemirenje ali je rekao da garantuje da ni jedan kriminalac nikada neće biti deo grupe hodočasnika, jer je njihovo mesto u zatvoru i podvukao da "svi kriminalci, Srbi, koji su izvršili najteže zločine posle drugog svetskog rata treba da izađu pred lice pravde".

U međuvremenu, protest u Đakovici, koji je počeo u 8 sati, okončan je mirno.

Učesnici protesta su u izjavia kosovskim medijima kazali da nemaju ništa protiv vere raseljenih, već protiv dela koja su izvršili, pošto među njima ima i osumnjičenih za ratne zločine, da znaju njihova imena, da oni nisu bili pod istragom, da im se nije sudilo niti su kažnjeni za ono što su uradili i ocenili da njihova poseta gradu, kojeg su iza sebe ostavili spaljenog, predstavlja provokaciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasillo se MIP Kosova o situaciji u Đakovici

Izvor: B92, 06.Jan.2019

Ministarstvo inostranih poslova Kosova poštuje i garantuje pravo svakog građanina za ostvarivanje verskih sloboda i obreda...Povodom Badnje večeri i pravoslavnog Božića nije primilo zahteve za dolazak hodočasnika na Kosovo, izjavio je savetnik ministra inostranih poslova, Jetljir Zuberiu..."Zarad...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.