M. Nikoliću Sarmi pravosnažno trinaest i po godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 14:03

M. Nikoliću Sarmi pravosnažno trinaest i po godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 i po godina zatvora Novosađanina Miću Nikolića zvanog Sarma, a njegove saradnike na kazne od godinu i do 12 godina zatvora povodom optužbi da su krijumčarili skank iz Albanije i sa teritorije Kosova i Metohije, do hapšenja 2012.

U ovom slučaju je primenjen pravni institut osuđenog saradnika - tako što je svedočilo lice koje je osuđeno po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, rečeno je Tanjugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Nikoliću je izrečena i novčana kazna od 200.000 dinara i oduzimanje imovinske koristi od 1.700 evra, 27.000 dinara i 142 dolara.

Ovom odlukom Nikoliću je smanjena kazna za godinu dana u odnosu na prvostepenu prošlogodišnju presudu Specijalnog suda, a kazne su ublažene i njegovim saradnicima.

Pored Nikolića osuđeni su Agron Hodža na 12 godina zatvora, Rajko Savić na 10 i po godina, Miodrag Vranić na 3 i po godine.

Nikolićeva supruga Milana Nikolić dobila je pravosnažnu uslovnu kaznu od 6 meseci zatvora s rokom provere od tri godine.

Nikolić je 2012. godine u martu bio sa saradnicima u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vreme bavili krijumčarenjem skanka.

Ta grupa je kako se sumnja, u Albaniji i na teritoriji AP Kosovo i Metohija, od NN lica neovlašćeno nabavljala veće količine marihuane i tu opojnu drogu transportovali do Novog Sada, gde su je smeštali u zakupljene stanove i lokale ili u poslovne prostorije Savićeve firme.

Potom su marihuanu neovlašćeno prodavali drugim dilerima narkotika u Novom Sadu, Beogradu, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Nikolić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, ali je 8. novembra 2015. godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal ponovo uhapšen sa još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više desetina hiljada evra podmite svedoka u ovom postupku za trgovinu drogom.

Inače 2013. godine, Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko-građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Odluka o trajnom oduzimanju ove imovine biće doneta nakon ove pravosnažne osuđujuće presude.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vođi novosadskog narko klana Mići Nikoliću Sarmi pravosnažno trinaest i po godina zatvora

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2021

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 i po godina zatvora Novosađanina Miću Nikolića zvanog Sarma.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.