M.Ivanović: Atentat na Olivera ima više motiva i ciljeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2018, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M.Ivanović: Atentat na Olivera ima više motiva i ciljeva

Atentat na Olivera Ivanovića ima više motiva i ciljeva, smatra Milan Ivanović, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici navodeći da je on godinama bio izložen nepravdi zbog lažne optužbe za ratne zločine, kojom je trebalo napraviti "simetriju" između zločina koje čini Albanci.

"Cilj je, pre svega izazivanje opšteg straha i uznemirenja među Srbima. Sigurno je da je ubistvo jednog poznatog Srbina izazvalo veliko uznemirenje i bojazan među našim narodom na KiM, a konsekvence >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su svakako i destabilizacija političke situacije. To može da dovede i do masovnijeg napuštanja ovih prostora, što i jeste zvanični cilj albanskih lidera, odnosno njihove zvanične, ali i nezvanične politike", rekao je on za "Novosti".

Povodom navoda prištinskih medija da su i drugi predstavnici Srba potencijalne mete, Ivanović kaže da iza toga stoji plan da se izazove destabilizacija KiM u onim delovima gde žive Srbi.

"Smatram da je u pitanju želja Amerike da 'pokore' deo Kosmeta u kojem žive Srbi, da obezbedi potpunu centralnu vlast i upliv NATO na teritoriju KiM. Zato Amerikanci prikrivaju činjenicu da je Kosovo centar organizovanog kriminala, trgovine belim robljem i drugih kriminalnih aktivnosti", rekao je on.

Prema njegovim rečima, odbijanje kosovskih organa da prihvate pomoć srpske policije i pravosuđa ukazuje na nameru da se sakriju zločin i počinioci zločina.

"Zato oni odbijaju pomoć, jer srpska policija i srpski istražni organi mogu umnogome da doprinesu tome da se ubice i nalogodavci otkriju. Ali kosovskim institucijama to ne odgovara. Motiv da se zločin ne rasvetli do kraja mogu da imaju samo kosovske institucije i njihovi strani mentori, koji žele destabilizaciju Srbije, da zaplaše naš narod i da ga oteraju", rekao je on.

Zbog čega bi, zapitao je on, Srbija želela da destabilizuje sopstveni narod i sopstvenu državu.

"Jasno je gde treba tražiti motive, kao i to da CIA kontroliše sva zbivanja na KiM. Kako onda ne znaju ko su ubice Olivera Ivanovića?", rekao je Ivanović.

On kaže i da bi Oliver Ivanović, da je nastavljeno suđenje, morao da bude oslobođen optužbi, a institucije u Prištini i Eueks bi bile prinuđene da priznaju da je lažno optužen za smrt desetine Albanaca i da je nevin bio u zatvoru.

"Priznanjem Euleksa i institucija u Prištini pala bi teza da su najistaknutiji Srbi sa KiM zločinci, što bi uticalo na to da mnogi strani predstavnici uvide grešku što su priznali lažnu državu Kosovo u kojoj su terorizam i bezakonje u eskalaciji", naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici: Atentat na Olivera Ivanovića ima više motiva i ciljeva

Izvor: Blic, 21.Jan.2018

"Atentat na Olivera Ivanovića ima više motiva i ciljeva, jer je on godinama bio izložen nepravdi zbog lažne optužbe za ratne zločine, kojim je trebalo napraviti "simetriju" između zločina koje čine Albanci", rekao je Milan Ivanović, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici za "Večernje novosti"...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.