Ljimaj jedno od najozloglašenijih lica takozvane OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljimaj jedno od najozloglašenijih lica takozvane OVK

Novi šef prištinskog tima za dijalog sa Beogradom i potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj jedno je od najozloglašenijih lica takozvane OVK, piše "Blic".

List navodi da je on član desetočlane grupe koja je oslobođena optužbe da su 1998. godine počinili zločin nad civilima i pripadnicima srpske vojske i policije u selu Klečka kod Suve Reke, kada je na desetine osoba ubijeno i masakrirano, a njihovi leševi bačeni u krečanu da bi se prikrili tragovi zločina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Kako se navodi, pre godinu i po Vrhovni sud samoproglašene države Kosovo odbacio je zahtev specijalnog tužioca da bude poništena prvostepena presuda, kojom su desetorica bivših pripadnika OVK oslobođena za taj zločin.

U izveštaju izvestioca Saveta Evrope o trgovini organima na Kosovu Dika Martija, Ljimaj se pominje kao jedan od vođa dreničke grupe Hašima Tačija, a tokom 1998. i 1999. godine bio je komandant logora Lopušnik.

Zbog ratnih zločina u tom logoru našao se i na optuženičkoj klupi Haškog tribunala, ali je oslobođen posle procesa održanog u senci zastrašivanja svedoka.

"Slučaj Klečka i ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Gackom, dva su najbrutalnija masakra koje je OVK počinila nad Srbima na Kosovu", piše Blic i navodi da su oba ova predmeta "u zoni interesovanja" Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mediji: Novi šef prištinskog tima leševe bacao u krečanu

Izvor: B92, 17.Dec.2018

Beograd -- Novi šef prištinskog tima za dijalog sa Beogradom i potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj jedno je od najozloglašenijih lica takozvane OVK, piše "Blic"...List u izdanju od ponedeljka navodi da je on član desetočlane grupe koja je oslobođena optužbe da su 1998. godine počinili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.