Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 21:05

Lipljan, zaplenjen kokain bio skriven u hladnjači za meso

Tužilaštvo i kosovska policija zaplenili su u Lipljanu 400 kilograma kokaina sakrivenog u hladnjači za prevoz zamrznutog mesa, a vrednost zaplenje droge je 20 miliona evra, saopštili su večeras predstavnici tužilaštva i kosovske policije u Prištini. Uhapšeno sedam osoba.
Glavni tužilac Aleksander Ljumezi rekao je da su u akciji zaplenjeni novac, automobili i druge stvari, dok je generalni direktor policije Sabedin Mehmeti potvrdio hapšenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sedam osoba, i da se za još nekoliko traga.
"Policija je uhapsila osumnjičene. Tužilac slučaja odobrio je pretres još nekoliko lokacija. Pošiljka je bila namenjena i drugim zemljama. Do sada je uhapšeno sedam državljana. Oduzeti su i telefoni, automobili i oružje. Kosovska policija takođe traži druge osumnjičene", rekao je Mehmeti.
Preneo je da su kosovske institucije sa italijanskim i albanskim, međusobno koordinirale aktivnosti i da je pošiljka na KiM stigla 15. maja.
Ljumezi je rekao da su tokom faze istrage korišćene tajne mere, i da je droga transportovana iz Brazila, preko Albanije na KiM.
Prištinski mediji su ranije javili da je kamion korišćen za prenos kokaina u vlasništvu zajedničke firme dva Albanca sa KiM i Albanije. Bavili su se trgovinom na veliko.
Droga je zaplenjena u Lipljanu kada je dopremljena u skladište trgovinskog preduzeća.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lipljan: Uhapšeno sedam osoba zbog šverca kokaina

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2021

PRIŠTINA - Predstavnici tužilaštva u Prištini i Kosovske policijske službe saopštili su da je tokom današnje akcije zaplijenjeno 400 kilograma kokaina i uhapšeno sedam građana samoproglašenog Kosova, te da se akcija nastavlja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kosovo i Metohija: Zaplenjeno 400 kg kokaina vrednih 20 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021

Glavni tužilac na KiM Aleksander Ljumezi izjavio je da je u okviru tajne istrage cilju suzbijanja organizovanog kriminala danas zaplenjeno 400 kilograma kokaina vrednosti 20 miliona evra i uhapšeno sedam osoba sa Kosova i Metohjije...Dodao je da je kokain, zaplenjen u Lipljanu, bio sakriven u hladnjači...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.