Lažna vest: Makron nije objavio tvit o proglašenju Republike Kosovo

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 12:29

Lažna vest: Makron nije objavio tvit o proglašenju Republike Kosovo

Počela je da kruži fotografija navodne objave francuskog predsednika Emanuela Makrona na Tviteru gde je objavio da je "Konačno proglašena Republika Kosovo".

Naime, u pitanju je lažna vest odnosno nepostojeća objava.

Najpre, opis fotografije na kojoj sa predsednikom Francuske sede predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prištinskih institucija Hašim Tači napisan je na engleskom, što Emanuel Makron nikada ne radi, već "tvituje" na francuskom jeziku.

Druga stvar koja govori o neautentičnosti objave je i ta da Hašim Tači nije bio u Parizu na sastanku jer je na putu za Hag zbog optužnice Haškog tribunala.

Pretpostavlja se da je u pitanju fotomontaža jer se na fotografiji vidi verifikovan nalog francuskog predsednika, ali se na njegovom profilu ta objava ne vidi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lažna vest: Makron NIJE OBJAVIO tvit o proglašenju Republike Kosovo

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2020

Počela je da kruži fotografija navodne objave francuskog predsednika Emanuela Makrona na Tviteru gde je objavio da je "Konačno proglašena Republika Kosovo" Počela je da kruži fotografija navodne objave francuskog predsednika Emanuela Makrona na Tviteru gde je objavio da je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.