Lažna država utemeljena na terorizmu i trgovini ljudskim organima ne moze biti priznata

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lažna država utemeljena na terorizmu i trgovini ljudskim organima ne moze biti priznata"

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je da je "lažna država Kosovo kriminalna tvorevina" koja nikada neće moći da bude međunarodno priznata.

On je, na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Evropi, koja je održana u Kalinjingradu, istakao da je ta lažna država utemeljena na terorizmu i trgovini ljudskim organima, saopšteno je iz SNP.

Popović je ukazao i da je na Balkanu najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbedonosni problem separatizam Albanaca i težnja za stvaranjem takozvane Velike Albanije.

"Njihov cilj je otimanje teritorija drugih država kako bi takva Velika Albanija postala glavni oslonac NATO pakta na Balkanu. Zbog toga je važno da se podrži srpska borba za Kosovo, jer Srbija tom borbom štiti ne samo svoje pravo na našu vekovnu teritoriju, već sprečava mogući potencijalni sukob u tom delu Evrope", poručio je Popović koji je predsedavao konferencijom.

Popović je ukazao na stav većine građana Srbije da je kompromis za Kosovo potrebno tražiti isključivo u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244.

"Zahvaljujemo svim državama koje nisu priznale ovu lažnu državu, a posebno Rusiji, koja je dosledno na strani međunarodnog prava i pravde po ovom pitanju", zaključio je Popović.

Međunarodnu konferenciju o bezbednosti i saradnji u Evropi, koja je održana u Kalinjingradu, organizovala je vladajuća ruska partija Jedinstvena Rusija, napominje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.