Gradonačelnici na severu KiM pozvali građane da se vakcinišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 10:45

Gradonačelnici na severu KiM pozvali građane da se vakcinišu

U srpskim sredinama na KiM poslednjih dana zabeleženo je povećanje broja zaraženih, u poslednja 24 sata registrovana su 33 novozaražena, a gradonačelnici četiri opštine na severu pozvali su građane da se prijave se nadležnim domovima zdravlja i vakcinišu.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je istakao da je vakcinacija jedini način da iz borbe sa koronavirusom izađemo kao pobednici.

“Apelujem na građane da iskoriste mogućnost koju nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svima pružila Vlada Republike Srbije i da se vakcinišu. Ovo je jedini način da izađemo iz ove situacije kao pobednici, pobedimo pandemiju i da se što pre vratimo svojim normalnim životima, ali istovremeno i da pomognemo prvenstveno sebi i svojim najbližima, prijateljima i zdravstvenim radnicima, koji svakodnevno vode borbu sa ovim opakim virusom," rekao je Radojević, prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Radojević je pozvao građane da se prijave u Domu zdravlja i dodao da je sam proces vakcinacije itekako dobro organizovan.

Prvi čovek Leposavića Zoran Todić ističe da je poslednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja zaraženih korona virusom i pozvao građane da se vakcinišu.

On je pozvao građane na poštovanje zaštitnih mera, zbog povećanja broja obolelih proteklih dana.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević je rekao da su vakcine obezbeđene i da je procedura izuzetno laka.

Porast broja novozaraženih potvrđen je i u opštini Zubin Potok, a tim povodom gradonačelnik Srđan Vulović, uputio je apel svojim sugrađanima da se što masovnije odazovu vakcinaciji.

Građani KiM se za vakcinaciju mogu prijaviti preko portala e-Uprave ili u nadležnom domu zdravlja, a besplatan prevoz do Raške, Kuršumlije i Bujanovca organizovala i omogućila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U srpskim sredinama na KiM od poslednjeg preseka testirano je 60 osoba, a registrovana su 33 novozaražena, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici, naovid Kosovo onlajn.

Trenutni broj aktivnih slučajeva je 608, a do sada je registrovano ukupno 4.515 osoba zaraženih korona virusom.

U srpskim sredinama na KiM od prethodnog preseka zabeležen je jedan smrtni slučaj u Prilužju.

Kako je danas objavljeno na Fejsbuk stranici Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini, na KiM je u poslednja 24 sata zabeleženo 568 novih slučajeva korona virusa, dok su od posledica zaraze preminula još četiri pacijenta.

Do sada je od posledica korona virusa preminulo 1.620 osoba.

Na KiM je trenutno aktivno 8.505 slučajeva korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.