Lazanski: Ako neko krene da zauzme sever Kosova, naša vojska za tri sata izlazi na most na Ibru!

Izvor: BKTV News, 24.Jan.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski: Ako neko krene da zauzme sever Kosova, naša vojska za tri sata izlazi na most na Ibru!

"Srbija je apsolutno spremna i sposobna da u svakom trenutku odbrani Srbe na Kosovu i da spreči pogrom svog naroda.

Ako bilo ko – u Prištini, Briselu ili Vašingtonu – razmišlja da na silu zauzme severni deo pokrajine i protera Srbe koji su tamo apsolutna većina, taj bi morao da zna da naša vojska za samo tri sata može da dođe do severne Kosovske Mitrovice i izađe na most na Ibru", rekao je Miroslav Lazanski.

Stefanović: Svaka opština može da se izgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u mesto gde ljudi žele da žive!

Komentator Lazanski dodao je da Priština nesumnjivo ima ambiciju da svojim represivnim aparatom zaposedne i sever Kosova, ukazavši da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno rekao da tako nešto neće biti moguće.

"Opsesija im je da sever kompletno stave pod svoju kontrolu. Ta teza stoji da su hteli da iskoriste ovo ubistvo kako bi se jedinice ROSU našle na severu Kosova", ocenio je Lazanski.

Američki profesor dao SKANDALOZNU izjavu o ubistvu Olivera Ivanovića

Lazanski tvrdi da naš Generalštab ima razrađene planove za svaku potencijalnu opasnost, pa i za eventualnu krizu na Kosovu. Sa tim planovima se, naravno, nikada ne izlazi u javnost.

"Naša vojska mogla bi da reaguje za tri, maksimalno četiri sata. Sve zavisi od temeljne procene političkog rukovodstva šta je najadekvatnija mera u određenim okolnostima", kaže Lazanski.

"Svi misle - Vučiću, završi to, a mi ćemo ti odrubiti glavu!" Predsednik Srbije najavio rešenje za Kosovo za dva meseca!

On je ukazao da je u Vojsci Srbije na jugu zemlje podignuta borbena gotovost kako se ne bi ponovio pogrom iz 2004. godine, istakavši da se koristi svaka prilika da bi se specijalne policijske ili parapolicijske snage iz Prištine našle na severu.

Vučić izneo alarmantne podatke: Prazni nam se zemlja, godišnje izgubimo ceo jedan Vršac ili Prokuplje!

"Ako na taj način sve reše, prištinske institucije smatraju da više nema razloga da se pregovara sa Beogradom", rekao je Lazanski.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.