Lavrov: Rusija je uvek bila za potpunu i strogu primenu Rezolucije 1244

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija je uvek bila za potpunu i strogu primenu Rezolucije 1244

"Danas smo razmenili mišljenja o situaciji na Balkanu, sa velikim naglaskom na Kosovo. Rusija je uvek bila za potpunu i strogu primenu Rezolucije 1244. Mi podržavamo aktivnosti koje se preduzimaju od strane Beograda u cilju postizanja sprovođenja ovog važnog međunarodnog dokumenta", rekao je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov nakon sastanka sa srpskim kolegom.



"Napominjemo da je stav Beograda konstruktivan u pregovorima sa Prištinom uz posredovanje Evropske Unije, ali se to ne može reći za kosovske Albance. Oni nisu ispunili sporazume koji su postignuti pre mnogo godina", dodao je Lavrov.

"Uopšte imamo jedinstveni stav sa Srbijom o potrebi izbegavanja bilo kakvih akcija na Balkanu kojima bi se pomerale linije razdvajanja, koje bi nastavile da se bave politikom zasnovanom na principu `ili sa nama ili protiv nas` ", rekao je Lavrov.

Dodao je da je apsolutno siguran da održiva i sigurna budućnost može da bude obezbeđena samo u okviru ravnopravne zajedničke saradnje, za šta se zalažu i Rusija i Srbija.


Poručio je da će Rusija nastaviti da promoviše ove principe i u UN, i u OEBS-u, i u Savetu Evrope, i u drugim međunarodnim organizacijama.



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.