Izvor: Beta, 26.Maj.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Obezbediti održavanje festivala Mirdita, dobar dan

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od nadležnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala "Mirdita, dobar dan!".Festival treba da bude održan 30. maja u Beogradu, u pitanju je manifestacija koja predstvalja kosovske umetnike i produkciju, a Srpska radikalna stranka (SRS) je zapretila da će sprečiti njegovo održavanje.LSV je u saopštenju dodala da je "nedopustivo tolerisanje politike predsednika SRS Vojislava Šešelja".Dodaju da je potrebno da Šešelju, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, bude oduzet poslanički mandat, ali da "nadležni organi ne čine ništa"."Za posledicu imamo divljačke pretnje gradjanima koji poštuju sve propise države Srbije", poručila je u saopštenju članica predsedništva LSV Maja Serlarević.LSV je pozvao nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da "stanu na kraj šovinizmu osudjenog zločinca i njegove stranke".Festival organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Obezbediti održavanje 'Mirdita, dobar dan' u Beogradu"

Izvor: B92, 26.Maj.2018

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala "Mirdita, dobar dan!"...Festival treba da bude održan 30. maja u Beogradu, a u pitanju je manifestacija koja predstavlja kosovske umetnike i produkciju...Srpska radikalna stranka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.