Kurti u Skupštini Kosova: Srbija da prihvati realnost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jun.2021, 16:12

Kurti u Skupštini Kosova: Srbija da prihvati realnost

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti  poručuje da se Kosovo ne žuri po pitanju dijaloga sa Srbijom i dodao da je zvanični Beograd taj koji treba da prihvati realnost i nezavisno Kosovo. Kurti je u petak (11. jun) u Skupštini Kosova tokom rasprave o dijalogu, koju je on sam inicirao, rekao i kako su prethodne Vlade samo nanele štetu Kosovu, te dodao kako je neophodan politički koncenzus. Ponovio je i svoje stavove sa kojima će ući u proces dijaloga sa Srbijom a oni su da Srbija prihati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kurti: 12. jun označava kraj genocida na Kosovu, treba tužiti Srbiju

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2021, 16:07

Predsednik Vlade Kosova Aljbin Kurti poručio je povodom 12. juna, dana kada su 1999. na Kosovo ušle međunarodne vojne i civilne trupe, da taj datum označava "kraj genocida" za koji treba tužiti Srbiju.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.