Kurti: Nećemo dozvoliti destabilizaciju zemlje

Izvor: Beta, 01.Avg.2022, 15:15

Kurti: Nećemo dozvoliti destabilizaciju zemlje

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da neće dozvoliti destabilizaciju situacije i ponovio da će primena odluka Vlade biti odložena u trenutku kada budu uklonjene sve barikade postavljene na severu."U trenutku kada se uklone barikade na severu i uspostavi puna sloboda kretanja, primena dve odluke Vlade odlaže se za 1. septembar 2022. Na severu ima devet barikada i očekujemo da sve budu uklonjene danas tokom dana", rekao je Kurti na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom.Kurti je naveo da se odluke Vlade Kosova nikada ne donose na osnovu nacionalnog identiteta."Nasilje se neće tolerisati, prekršioci će biti kažnjeni po sili zakona", rekao je on.Kosovski premijer je zahvalio američkom ambasadoru Džefu Hoveniju i šefu evropske diplomatije Žozepu Borelu na otvorenoj komunikaciji i njihovoj ulozi."Posebno cenim posvećenost američkog ambasadora, koji je, zabrinut kao i mi, sinoć mnogo doprineo ublažavanju situacije, uvek podržavajući našu državu i vladu, naše odluke i stavove", rekao je Kurti.Dodao je da razume zabrinutost evropskih i američkih faktora zbog, kako je rekao, negativnog efekta kampanje dezinformacija na dve odluke, pa su izrazili spremnost da odlože njihovu primenu za 1. septembar čim barikade budu uklonjene."Pozivamo medjunarodni faktor, EU i NATO, da osude nasilje i agresiju kriminalnih ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kurti: Nećemo dozvoliti destabilizaciju zemlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2022

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da neće dozvoliti destabilizaciju situacije i ponovio da će primena odluka Vlade biti odložena u trenutku kada budu uklonjene sve barikade postavljene na severu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.