Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 16:07

Kurti: Francuska skeptična prema viznoj liberalizaciji

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da ga je francuski predsednik Emanuel Makron pitao "šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije", te da je od Makrona zatražio "da poveže priznanje sa članstvom u UN".
U intervjuu "Mondu", čije delove prenosi štampa u Prištini, Kurti je rekao da je sa Makronom razgovarao o bilateralnim pitanjima iz oblasti bezbednosti, kulture i frankofonije.

Naveo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je francuska vlast skeptična prema viznoj liberalizaciji za žitelje Kosova.
"Pariz ostaje skeptičan. Nadam se da će ova poseta pomoći da se prevaziđe skepticizam francuske države", rekao je Kurti i dodao da je na diplomatskom nivou, "zamolio predsednika Makrona da poveže buduće priznanje Srbije sa mestom za Kosovo u Ujedinjenim nacijama".
"Jer ova dva pitanja, po mom mišljenju, ne bi trebalo razdvajati. Gospodin Makron me pitao šta je Kosovo spremno da pruži Srbiji u zamenu za priznanje, ali pravo pitanje je: Kada bi Srbija bila spremna da prizna Kosovo? Verujem da bi trebalo da prestanemo sa taktikom da Srbiji uvek pružimo više, a da nikada ne budemo zadovoljni razmenom", rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je Makron pitao Kurtija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da ga je francuski predsednik Emanuel Makron pitao "šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije", te da je od Makrona zatražio "da poveže priznanje sa članstvom u UN"...Naveo je da je francuska vlast skeptična prema viznoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.