Krim se u deklaraciji o nezavisnosti poziva na Kosovo

Izvor: BKTV News, 11.Mar.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krim se u deklaraciji o nezavisnosti poziva na Kosovo

Deklaracija o nezavisnosti Krima, koju su usvojili parlamentarci te autonomne republike, poziva se i na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde o Kosovu od 22. jula 2010. godine.

U deklaraciji se kaže da su parlament Krima i gradski savet Sevastopolja doneli tu odluku “polazeći od odredbi Povelje UN i čitavog niza međunarodnih dokumenata koji garantuju pravo naroda na samoopredeljenje, a takođe uzimajući u obzir da je Međunarodni sud UN 22. jula 2010. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u vezi sa Kosovom potvrdio činjenicu da jednostrano proglašenje nezavisnosti dela države ne krši bilo koje norme međunarodnog prava”.
Referendum o statusu Krima biće održan 16. marta.
Parlamentarci Autonomne Republike Krim usvojili su Deklaraciju o nezavisnosti Krima koja je potrebna za pravnu proceduru kao deo ulaska te teritorije u sastav Rusije i od značaja je za prestojeći referendum, javila je ranije danas ukrajinska novinska agencija Interfaks.
“Veoma važan dokument – Deklaracija o nezavisnosti – usvojen je tokom sednice. Ovaj dokument je potreban za sudske postupke, kao deo pristupa Krima Rusiji, kao i za referendum o Krimu”, rekao je portparol zakonodavnog tela Krima”, preneo je Radio Glas Rusije.
U donjem domu ruskog parlamenta – Dumi, tokom dana poslanici će raspravljati o predlogu zakona kojim bi bilo omogućeno da se ukrajinski autonomni region Krim pridruži Rusiji, izjavio je poslanik vladajuće Jedinstvene Rusije Vjačeslav Nikonov.
On je rekao da će se o tom predlogu zakona raspravljati i verovatno predlagati amandmani do 17. marta, a o njemu će se glasati 21. marta, preneo je “Glas Rusije”.
Izvor: rts.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Mišljenje međunarodnog suda

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Nezavisnost Krima po ugledu na Kosovo

Izvor: Politika, 11.Mar.2014

Preambula Deklaracije o nezavisnosti Krima poziva se na slučaj Kosova i savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde UN od 22. jula 2010. godine..Od našeg specijalnog izveštača..Simferopolj – Vrhovni sovjet Krima (parlament ukrajinske autonomne republike Krim) doneo je juče Deklaraciju o nezavisnosti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.