Kozarev:Svaka naša porodica na Kosovu i Metohiji da ima stabilan krov nad glavom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev:Svaka naša porodica na Kosovu i Metohiji da ima stabilan krov nad glavom

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev posetio je danas u metohijskim enklavama Osojane i Velika Hoča porodice Ostojić i Čukarić, kojima je krajem prošle godine sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izgrađena, odnosno renovirana kuća.

Kozarev je novinarima u Velikoj Hoči rekao da je ovo samo početak, jer svaka srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porodica na KiM sa mnogo dece treba da ima pristojne uslove za život, a svako ko želi da radi moći će da računa na neki vid podrške države.

Čukarići i Ostojići u Hoči i Osojanu su danas primeri i simboli, ali sav naš narod na Kosovu i Metohiji apsolutno u narednom periodu može sve više da računa na svoju državu, na stabilan krov nad glavom i stabilan posao", rekao je Kozarev nakon obilaska novoizgrađenih i rekonstruisanih objekata.

Kozarev je podestio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku kampanje "Budućnost Srbije" građanima poručio da treba da budu složni, jedinstveni, radni i vredni i da uspeh neće izostati.

Prema rečima Kozareva, Srbija ni danas nema neogranična sredstva, ali je zahvaljujući napretku ekonomije u mogućnosti da finansira brojne kapitalne projekte na Kosovu i Metohiji i da svakom svom građaninu na KiM na neki način pomogne da bude svoj na svome.

On je konstatovao da Srbi žele da ostanu na Kosovu i Metohiji i da je država dužna da se postara da srpska deca u južnoj pokrajini nemaju razloga za suze.

Težište budućeg razvoja Gračanice je višemilionski projekat vezan za živinarsku industriju

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju je nakon metohijskih sela posetio i Gračanicu, gde je sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem razgovarao o kapitalnim projektima koje će u centralnom delu pokrajine finansirati Vlada Srbije.

"Gračanica ima razloga da bude optimistična, jer građani ovog kraja posle više decenija mogu da računaju na to da će neke kapitalne stvari da se izgrade i da će potencijali ovog kraja početi da se razvijaju", rekao je Kozarev novinarima posle sastanka.

Prema njegovim rečima, sa gradonačelnikom Gračanice razmotreni su konkretni detalji u vezi sa tehničkim preduslovima za realizaciju usvojenih projekata.

"Težište budućeg razvoja Gračanice je centralni višemilionski projekat vezan za živinarsku industriju koji će doneti više desetina radnih mesta i razvoj i napredak ovog kraja", rekao je Kozarev.

On je dodao da žitelji centralnog dela KiM mogu da u narednom periodu očekuju neuporedivo veće prisustvo države Srbije na tim prostorima.

Gradonačelnik Srđan Popović rekao je da je danas još jednom izvršen obilazak lokacija pogodnih za realizaciju projekata koje je Gračanici odobrila Vlada Srbije, i da će u narednom periodu stručne službe nastojati da preduprede sve administrativne i druge prepreke na koje bi se moglo naići.

"Glavni cilj naše vlade, predsednika Vučića i kancelarije za KiM je da naš narod ovde ekonomski osnažimo, jer tako ćemo imati sigurnu budućnost i moći da računamo na opstanak našeg naroda", kazao je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.