Kozarev: Hodžaj nema osecaj za čovekoljublje i ljudska prava

Izvor: Blic, 26.Sep.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev: Hodžaj nema osecaj za čovekoljublje i ljudska prava

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev poručio je danas da najavljene aktivnosti NVO „Ruska humanitarna misija“ u našoj južnoj pokrajini mogu da kritikuju samo oni koji u sebi nemaju ni zrna čovekoljublja i osećaja za ljudska prava.

- „Enver Hodžaj napada humanitarnu organizaciju koja donira sistem za snabdevanje kiseonikom za mitrovački Kliničko-bolnički centar, u kojem se leče i Srbi i Albanci. Mi smo ponosni na pomoć Ruske humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << misije, isto kao što smo ponosni i na pomoć koju našem narodu pruža organizacija Arnoa Gujona, kao i na delatnost Crvenog krsta čiji samoproglašeno Kosovo nije i nikada neće biti član, pa zato Priština i progoni njegove radnike -, objasnio je Kozarev.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, naveo je on, ima plodnu saradnju sa brojnim međunarodnim nevladinim organizacijama koje se bave humanitarnim radom.

Prema njegovim rečima, jasno je da Hodžajeva nervoza proističe iz saznanja da će samoproglašeno Kosovo nastaviti da niže neuspehe pokušavajući da postane član, ne samo Crvenog krsta, već i Uneska, Interpola i drugih značajnih međunarodnih organizacija i institucija.

- „Umesto što širi ničim osnovan strah od ruskih humanitaraca, Hodžaj bi mogao da se pozabavi lažnim humanitarcima koji vrbuju albansku omladinu na Kosovu i Metohiji i odvode je u Siriju i na druga bliskoistočna ratišta - poručio je Kozarev.

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj ranije danas je tvrdio da “srpska vlada sada pokušava da se meša na Kosovu tako što prikriva paralelne strukture kao humanitarne usluge koje pružaju ruske NVO”.

“Ruska humanitarna pomoć na Balkanu nije ništa drugo do geopolitički instrument kako bi poništili dobronamerne investicije Zapada u stabilnost”. naveo je Hodžaj na Tviteru.

On smatra da se “Marko đurić i njegova kancelarija sada ponašaju kao produžena ruka ruskog hibridnog mešanja koje želi da destabilizuje Balkan”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.