Koštunica: Sporazum neprihvatljiv

Izvor: B92, 07.Apr.2013, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Sporazum neprihvatljiv

Beograd -- Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je sporazum koji je ponuđen Srbiji apsolutno neprihvatljiv i da se mora odbaciti.

Koštunica je naveo da je neophodno insitrati na novom formatu pregovarnja, odnosno na povratku dijaloga pod okrilje Saveta bezbednosti UN.

"Stvari će se razrešiti ovih nekoliko dana, a reagovanje javnosti, Srba na Kosovu i Metohiji, rukovodstva Republike Srpske i poruke Srpske pravoslavne crkve govore u zbiru da sporazum treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude odbačen", ponovio je Koštunica.

On je ukazao da se stvari sa mrtve tačke mogu pokrenuti jedino ukoliko se pregovori vrate pod okrilje UN i tako ujedno spreči potpuno priznanje nezavisnosti Kosova.

"Sporazum treba odbaciti i težiti novom, koji će biti saglasan medjunarodnom pravu pod okriljem UN", podvukao je Koštinica.

On je podsetio da je albanska strana sve vreme dijaloga insistirala i pozivala se na svoj ustav i svoje zakone, ocenivši da se i Srbija mora čvrsto pridržavati Ustava i pravnog sistema.

"Zapad i EU su u ove pregovore ušli isključivo sa namerom da Kosovo postane nezavisno i to se može sprečiti jedino ukoliko se stvari vrate u UN", zaključio je Koštunica.

Ivica Dačić informiše danas predstavnike parlamentarnih stranaka o dijalogu u Briselu. Premijer se sastao sa predstavnicima DS, LDP i DSS, na redu Dušan Petrović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koštunica: Sporazum neprihvatljiv

Izvor: Akter, 07.Apr.2013

Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je sporazum koji je ponuđen Srbiji apsolutno neprihvatljiv i da se mora odbaciti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.