Kosovu preti humanitarna katastrofa

Izvor: B92, 10.Avg.2020, 18:10

"Kosovu preti humanitarna katastrofa"

Priština -- Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti uputio je pismo ambasadorima na Kosovu i Metohiji u kojem traži pomoć povodom epidemije kovida 19.

Podsetivši da je svoje stavove o pandemiji koronavirusa više puta ranije izneo pripadnicima diplomatskih misija, Kurti je upozorio da Kosovu predstoji humanitarna katastrofa, prenosi Kosovo onlajn.

"U ime građana Kosova, javno pozivam vas i vaše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje da kosovskim zdravstvenim ustanovama osigurate potrebnu medicinsku opremu i ljudske resurse kako bi se omogućilo da prevencija zdravstvene krize ne preraste u humanitarnu katastrofu", naveo je Kurti u objavi na nalogu na Fejsbuku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.