Kosovskom akademiku zabranjen ulazak u centralnu Srbiju

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovskom akademiku zabranjen ulazak u centralnu Srbiju

Članu Evropske akademije nauka i umetnosti i bivšem predsedniku kosovske Akademije nauka i umetnosti Hivziju Islamiju nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju, prenose prištinski mediji.
Kako navode, Islami je u centralnu Srbiju pokušao da uđe na administrativnom prelazu Mučibaba.

Islami je rođen u selu Letovica, u opštini Bujanovac.
Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da postupak srpskih vlasti kao deo "sistematske represije" nad Albancima koji žive u Srbiji.
Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da onemogućavanje da Islami poseti porodicu "oživljava tužna sećanja na mračnu prošlost politike Srbije i jača ubeđenje da nema političke volje za sprovođenje sporazuma postignutih između dve države u Briselu i za potpunu normalizaciju odnosa dve zemlje".
"Ta zabrana je u suprotnosti sa svim ljudskim vrednostima i predstavlja ozbiljno narušavanje slobode kretanja, kao osnovnog evropskog principa", zaključilo je kosovsko ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.