Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajca Radeta Basaru

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajca Radeta Basaru

Sulj Hodža, kosovski tužilac, izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Drugi uhapšeni, Vasilije Bojić, pušten je da se brani sa slobode.
"Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega", rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.

Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića zbog, kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.
"Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena, i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja", rekao je Hodža.
Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji za novinare preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.
"Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u severnoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B., dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga", rekao je Keljani.
Tokom akcije zaplenjeno je šest komada različitog oružja i elektronske opreme.
Jutros oko 5.50 više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice sproveli su akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.