Kosovski mediji: Ostavka predsednika suda u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 14.Feb.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski mediji: Ostavka predsednika suda u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić podneo je ostavku, javlja prištinski portal "Kljan Kosova" pozivajući se na neimenovane izvore.

Navodi se da je njegova ostavka predata kosovskom Pravosudnom veću koje rasporavlja o njoj, kao i da još uvek nisu poznati razlozi ostavke.

"Kljan Kosova" navodi da je Kabašić postavljen na funkciju predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko meseci u skladu sa sporazumom iz dijaloga Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Prištine koji se odnosi na integraciju pravosuđa na severu Kosova u prištinske institucije.

Kabašić je ostavku podneo nakon što je juče za Insajder.net, u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, izneo različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mesta ubistva, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij izneo glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Sulja je kazao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.