Kosovska vlada u potpunosti zavisi od Srpske Liste - odnosno Beograda

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 15:45

"Kosovska vlada u potpunosti zavisi od Srpske Liste - odnosno Beograda"

Predsednica parlamenta Vjosa Osmani tvrdi da će nova kosovska vlada u potpunosti zavisiti od glasova Srpske liste, odnosno Beograda.

Ona je danas odbila da predsedava sednici na kojoj je izabrana nova prištinska vlada,

"Vlada koja u potpunosti zavisi od glasova Srpske liste, što znači Beograda, a koju je obezbedio predsednik Tači na 61. glasu, suprotno svojoj ustavnoj ulozi, nikada ne može biti reprezentativna volja naroda", rekala je Osmanijeva, prenela je prištinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RTK.

Umesto odgovora na pitanje da li će i dalje biti predsednica parlamnta, Osmanijeva je rekla da predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači "nikada nije bio niti će biti njena politička porodica”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osmani: Vlada Kosova zavisi od Beograda

Izvor: Blic, 03.Jun.2020

Predsednica parlamenta Vjosa Osmani, koja je danas odbila da predsedava sednicom na kojoj je izabrana nova prišinska vlada, tvrdi da je to vlada koja će u potpunosti zavisiti od glasova Srpske liste, odnosno Beograda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.