Kosovska opozicija traži parlamentarnu raspravu o dijalogu sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska opozicija traži parlamentarnu raspravu o dijalogu sa Srbijom

Kosovska opozicija zatražila je vanrednu sednicu parlamenta 16. jula, dva dana pre susreta predsednika Kosova i Srbije, na kojoj bi se raspravljalo o najavama formiranja pregovaračke ekipe za dijalog na visokom nivou o normalizaciji odnosa, piše danas prištinska štampa.

"Poslanička grupa Socijaldemokratske partije je započela sa prikupljanjem potpisa za održavanje vanredne sednice u vezi sa ovom fazom dijaloga između Kosova i Srbije", piše Koha ditore.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << te stranke Visar Imeri je izjavio da, imajući u vidu da dijalog i eventualni sporazum mogu imati uticaja na državnost Kosova, tom sednicom traže da se rasprava i odlučivanje vrati u Skupštinu Kosova kao najviši zakonodavni organ.

Prethodno je šef osoblja predsednika Kosova Bekim Čolaku obavestio javnost da je konstituisana pregovaračka ekipa za politički dijalog i da nju čine predsednik Hašim Tači, koji je na njenom čelu, predsednik Skupštine Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i predsednici stranaka zastupljeni u vladajućoj koaliciji.

Dok je Haradinaj od Skupštine Kosova juče zatražio da se ne blokira proces dijaloga, nekoliko sati kasnije stranka na čijem je čelu Haradinaj (Alijansa za budućnost Kosova), je podržala skupštinsku deklaraciju da se dijalog sa Srbijom ne nastavi do dobijanje pozitivne odluke o liberalizaciji viza.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.