Kosovska carina otvorila ured u Luci Drač

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Jan.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska carina otvorila ured u Luci Drač

DRAČ - Kosovska carina otvorila je u utorak kancelariju u najvećoj morskoj luci Drač u Albaniji, označavajući daljnji važan korak ka bližoj ekonomskoj saradnji između dvije zemlje, izjavio je albanski premijer Edi Rama.

Otvaranje carinske službe Kosova olakšat će kretanje robe i ljudi, rekao je Rama tokom ceremonije otvaranja, navodi se u video poruci objavljenoj na njegovoj Facebook stranici.

Albanski premijer je takođe rekao da će nova kancelarija smanjiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << troškove i uštedjeti vreme za kosovske privrednike i da će ojačati trgovinu između Kosova i Albanije.

U novembru, Rama je rekao da će sve trgovinske barijere između Albanije i Kosova biti uklonjene u prvoj polovini 2019. godine.

Također je najavio da će Albanija i Kosovo raditi na harmonizaciji zakonodavstva za sve dokumente i certifikate za proizvode iz obje zemlje.

Otvaranje carinarnice Kosova u Draču dolazi manje od dva mjeseca nakon što je vlada u Prištini povećala uvozne carine na svu robu proizvedenu u Srbiji i Bosni i Hercegovini na 100%, rekavši da je ta mjera usmjerena na zaštitu suvereniteta i interesa Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.