Kosovska Mitrovica, telima ispisana poruka Ne Kosovo u Unesko

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica, telima ispisana poruka "Ne Kosovo u Unesko"

Uoči sutrašnjeg glasanja u Unesku, kod Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici danas je ljudskim telima formirana poruka "Ne Kosovo u Unesko".
Dan uoči Generalne konferencije Uneska na kojoj bi trebalo da se glasa o zahtevu Albanije da Kosovo postane član te organizacije, studenti iz Kosovske Mitrovice nadaju se da Kosovo neće postati član Uneska.

Jedan od studenata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je organizovao akciju Nemanja Biševac izjavio je da očekuje da sutrašnje glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesku bude povoljno za Srbiju.
"Naša glavna poruka je kao i naziv kampanje: 'Ne Kosovo u Unesko'. Danas smo telima to nacrtali i ispisali. Nadamo se da će sutra, kada počne ta sednica, glasanje biti povoljno za nas", rekao je Biševac.
Studentska Kancelarija u Kosovskoj Mitrovici koja vodi kampanju "Ne članstvu Kosova u Unesku" u Kosovskoj Mitrovici počela je da radi 29. oktobra.
U okviru kampanje prikupljeno je više stotina hiljada potpisa onlajn peticije kojom se traži zaustavljanje prijema Kosova u tu organizaciju Ujedinjenih nacija.
Generalna konferencija Uneska sutra odlučuje o prijemu Kosova u tu organizaciju.
Ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković rekao je da, iako je prijem Kosova definitivno uvršten u dnevni red Generalne konferencije te organizacije za sutra, i dalje postoje šanse da se rasprava o toj tački odloži za dve godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti telima ispisali "Ne Kosovo u Unesko"

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Studenti iz Kosovske Mitrovice u porti hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici telima su ispisali poruku "Ne Kosovo u Unesko"...Dan uoči Generalne konferencije Uneska na kojoj bi trebalo da se glasa o zahtevu Albanije da Kosovo postane član te organizacije student iz Kosovske Mitrovice nadaju se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.