Kosovska Mitrovica, studenti pomogli najugroženijima

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica, studenti pomogli najugroženijima

Danas je dvadeset sedmi dan od uvođenja takse prištinskih vlasti na srpske proizvode. Studenti iz Kosovske Mitrovice na nehumane poteze Prištine odgovaraju humanitarnim delima. Oni su podelili pomoć starim i socijalno ugroženim porodicama.
Prikupili su osnovne životne namirnice. Podelili su ulje, mleko, šećer i hleb.

"Mi kao mladi smo pokazali da možemo da se izborimo s ovim nametima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prištine. Mi ćemo se boriti, ali ovi ljudi nisu u mogućnosti, niti imaju snage ni sposobnosti da se izbore sa svim ovim nedaćama", rekao je student prorektor nemanja Biševac.
Studentkinja Milica Marjanović napominje da su studenti u prazničnom duhu želeli da pomognu ljudima.
"Oni inače teško žive, a pogotovo u trenutnoj situaiciji. Studenti danas šalju poruku svima da, ko može, pomogne ljudima koji teško žive i da ih obraduje pred novogodišnje i božićne praznike", rekla je Milica Marjanović.
U saradnji sa Centrom za socijalni rad studenti su posetili šest najugroženijih porodica u kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.