Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 14:53

Kosovska Mitrovica, još jedan protest zbog neispunjenih zahteva

Grupa Srba okupila se u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, iznevši više zahteva među kojima su povlačenje specijalne policije sa severa i oslobađanje uhapšenih Srba.
Okupljeni su nosili transparent "Kosovo je Srbija", dodajući da današnje okupljanje predstavlja protest upozorenja jer nisu ispunjeni zahtevi koje su izneti na prethodnom protestu 8. januara.

Jedan od govornika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Goran Milenković, rekao je da je njihov prvi zahtev bio da se specijalne jedinice policije povuku sa severa Kosova i Metohije.
"One ovde nemaju šta da traže, nemaju nikakvog uporišta, niti nam išta trebaju", rekao je Milenković.
Drugi zahtev je bio da se oslobode svi uhapšeni.
"Ni dan danas nisu oslobođeni a obećano je i barikade su zbog toga uklonjene", kazao je Milenković.
Treći zahtev, nastavio je on, predstavljaju tablice, jer bilo je obećanja da će  KM tablice moći da se koriste sve dok se dogovor ne postigne.
"Svedoci smo svakodnevno da naša vozila sa tim tablicama ne mogu da uđu na Kosovo. Pare dajemo za te tablice ali da ih vozimo ne možemo. Ko je kriv za to", upitao se Milenković.
"Ovih dana oni koji nas zastupaju nisu podržali ni predsednika, ni vladu u Beogradu, ćute. To znači da predlog nije dobar ni za njih", ocenio je Milenković. 
Navodeći četvrti zahtev u vezi sa predlogom EU, rekao je da nakon tog predloga niko ne pominje ni Rezoluciju 1244, a ni Briselski sporazum.
Poverenik Pokreta za odbranu KiM Nebojša Jović najavio je da danas završavaju protest započet pre nekoliko dana, pošto na njihove zahteve nije odgovoreno, ali je najavio je da će sa vremena na vreme nastaviti da izražavaju negodovanje povremenim blokadama institucija na severu KiM. Na protestu je bio i lider pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbi u Sjevernoj Mitrovici protestovali

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2023

BEOGRAD - Grupa Srba okupila se u centru Sjeverne Mitrovice i zatražila povlačenje specijalne policije sa sjevera Kosmeta, oslobađanje uhapšenih Srba i dogovor o registarskim tablicama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.