Kosovo nije zatražilo prijem u SE

Izvor: B92, 11.Maj.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo nije zatražilo prijem u SE"

Prizren -- Nemački i francuski ambasadori na Kosovu kažu da će njihove zemlje podržati članstvo Kosova u Savetu Evrope kada bude konkurisalo za prijem u tu organizaciju.

Upitan da li će zemlja koju predstavlja podržati članstvo Kosova u SE, nemački ambasador Ernst Rajhel je rekao da Kosovo prvo treba da konkuriše za prijem i da, koliko mu je poznato, to još nije učinjeno.

Rajhel i njegov francuski kolega Žan Fransoa Fitu su potvrdili agenciji Beta da su sigurni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će njihove zemlje po tom pitanju zauzeti zvanični stav tek kada Kosovo bude konkurisalo za članstvo u EU.

Ambasadori su kazali da, budući da su njihove zemlje priznale nezavisnost Kosova, pretpostavljaju da će reakcije biti pozitivne kada je u pitanju ulazak Kosova u SE, ali i u druge međunarodne institucije.

Ambasadori su danas obišli Hram svetog spasa u Prizrenu, u kome su delimično restauirani živopis i zidovi crkve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.