Kosovo negira da je Gana povukla priznanje nezavisnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo negira da je Gana povukla priznanje nezavisnosti

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova navelo je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je vest o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova od Gane "još jedna lažna vest".

Savetnik odlazećeg šefa diplomatije Jetljir Zuberaj izjavio je za RSEda je ovo "nastavak prljave kampanje Ivice Dačića na čemu ne vredi gubiti vreme".

"Gana ima akreditovanog ambasadora na Kosovu. Gana ima počasnog konzula na Kosovu koji ih predstavlja. U poslednje vreme, ministar Pacoli se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sastao i sa ministarkom spoljnih poslova Gane u UN-u u Njujorku", kazao je Zuberaj.

Predsednik Kosova Hašim Tači je 2018. primio akreditivna pisma od ambasadorke Selme Frences Mancell, nerezidentne ambasadorke Republike Gane za Kosovo, koja je inače stacionirana u Turskoj.

Inače, Kosovo i Gana su 2012. uspostavili diplomatske odnose kada su tadašnji ambasador Kosova u SAD-u Akan Ismaili i Ambasador Gane u SAD-u Daniel Ohene Agyekum u Vašingtonu potpisali sporazum o tome.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je ranije danas da je Gana povukla priznanje Kosova Dačić je rekao da je u toku vikenda stigla nota iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, u kojoj se navodi da Gana povlači priznanje Kosova.

Gana je priznala Kosovo 23. januara 2012.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.