Kosovo ne učestvuje na Evroviziji

Izvor: BKTV News, 02.Apr.2012, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ne učestvuje na Evroviziji

Albanka Rona Nišliu koja je izabrana da peva za Kosovo na Evroviziji ipak neće se takmičiti u Bakuu jer je Evropska radiodifuzna agencija odbacila mogućnost da Kosovo samostalno nastupa.
Kako je juče saopštila Evropska radiodifuzna unija, Kosovo nije podobno za priključenje ovom telu kao punopravni član, pa zbog toga ne može samostalno da učestvuje na izboru za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Pesmu Evrovizije. Takav odgovor dobila je i Radio-televizija Kosovo, koja je apelovala na spomenutu uniju da im omoguće da postanu aktivni član.
“Evropska radiodifuzna unija je važna za nas. Za formiranje jedne nacije ništa nije važnije od učešća na Pesmi Evrovizije”, izjavio je Petrit Selimi, zamenik ministra spoljnih poslova Kosova.
Rona Nišliu je Albanka rođena u Kosovskoj Mitrovici. Pobedila je u finalu 50. novogodišnjeg festivala koji se održava u Palati kongresa u Tirani i direktno prikazuje na Javnom medijskom servisu Albanije u novogodišnjoj noći. Pobedila je 20 drugih izvođača.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015,   Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.