Kosovo: Peticija za povratak Vulina

Izvor: B92, 28.Apr.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Peticija za povratak Vulina

Kosovska Mitrovica -- Građani sve četiri opštine severa Kosova počeli su da prikupljaju potpise da se Aleksandar Vulin vrati na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U severnom delu Kosovske Mitrovice i ostalim opštinama na severu Kosova je počelo potpisivanje peticije, kojom žitelji sa severa pokrajine zahtevaju povratak na funkciju direktora Kancelarije za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina.

Povratak Vulina na mesto direktora peticijom traže i žitelji Orahovca. Podršku i priznanje Vulinu za rad i zalaganje pružili su i čelnici četiri severne opštine.

U Kosovskoj Mitrovici oko 18 časova postavljen je štand na kojem se potpisuje peticija za povratak Vulina. Među prvima koji su potpisali peticiju bio je Vulinov zamenik Krstimir Pantić.

Peticija se potpisuje i u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, a od ranije su to uradili meštani Orahovca.

Vulin je prošlog utorka najavio da će podneti ostavku na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, što je i učinio u sredu kada je ostavku zvanično uputio Vladi Srbije.

Obrazlažući razloge za ostavku, Vulin je rekao da je u Briselu bio protiv sporazuma, kao i da smatra da je logično i neophodno da snosi kosekvence za svoje političke stavove.

Sredinom nedelje Vulin je i zvanično uputio Vladi Srbije ostavku na mesto direktora Kancelarije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peticija za povratak Vulina

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2013

Građani sve četiri opštine severa Kosova tražiće peticijom da se Aleksandar Vulin vrati na mesto direktora Kancelarije Vlade Republike Srbije za Kosovo i Metohiju...Povratak Vulina na mesto direktora peticijom traže i žitelji Orahovca...U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.