Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Opozicija pozvala na antivladine proteste

Predstavnici kosovske opozicije kažu da postoje tri načina kako izaći iz trenutne političke krize.

Na konferenciji za novinare u petak, oni su saopćili da su mogućnosti slijedeće: povlačenje briselskog sporazuma o Zajednici općina sa srpskom većinom i onog o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, organiziranje referenduma o ovim pitanjima, i održavanje izbora. U suprotnom, opozicija neće odustati od blokiranja institucija i protesta na ulicama.

Tim povodom tri opozicijske stranke su za 28. novembar, na Dan albanske zastave, gradjane pozvale na antivladinu manifestaciju. Oni su od bezbjednosnih organa zatražili da siradjuju kako bi taj protest protekao mirno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.