Kontradiktorne izjave: Gde je Veselji - u Ljubljani ili Hagu?

Izvor: B92, 03.Maj.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontradiktorne izjave: Gde je Veselji - u Ljubljani ili Hagu?

Priština -- Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji negirao je da je dobio poziv od Specijalnog tužilaštva koje istražuje zločine OVK i tvrdi da se nalazi u Ljubljani

Prištinski Ekspes objavio je ranije danas, pozivajući se na pouzdane izvore tog tužilaštva, da Veselji danas putuje u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva.

Ekspres je javio da će Veselji u Hag otputovati preko Ljubljane.

Veselji, međutim, to negira i tvrdi da nije dobio poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Specijalnog tužilaštva za saslušanje u vezi sa zločinima koje su pripadnici bivše tzv. OVK činili tokom poslednjih sukoba na Kosovu i Metohiji nad civilnim, pre svega, srpskim stanovništvom.

Veselji je, za Kljan Kosova rekao, a prenose prištinski mediji, da je veoma ponosan na aktivnosti tzv. OVK i da će prijaviti ako dobije poziv Specijalnog tužilaštva.

On je, prenosi Ekspres, rekao da ne bi bilo moralno da otputuje u Hag, a da to prethodno ne saopšti javnosti.

Ekspres, međutim, ukazuje na kontradiktorne izjave poslanika DPK, čiji je Veselji lider, Džavita Haljitija.

Haljiti je, dodaje se, rekao da mu je Veselji kazao da putuje na neku konferenciju, ali ne i u koju zemlju, dok predsednik parlamenta negirajući da ide u Hag, za Kljan Kosova, kaže da se nalazi u Ljubljani zbog lekarskih pregleda.

Inače, Ekspres je nedavno pisao da su optužnice za Veseljija i njegovog saborca u tzv. OVK Hašima Tačija u Specijalnom tužilaštvu već spremne i da je pitanje dana kada će oni biti pozvani u Hag.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.