Konstitutivna sednica Skupštine Kosova prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2017, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova nastavljena je u 10 časova, ali je zbog nedostatka kvoruma i nakon desetominutne pauze, predsedavajući Adem Mikulovci prekinuo zasedanje.

Od 120 poslanika Skupštine Kosova, nastavku sednice na čijem je dnevnom redu izbor predsednika i potpredsednika parlamenta, prisustvovalo je njih 59.

Pre nego što je predsedavajući prekinuo sednicu, šef poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca optužio je koaliciju oko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Demokratske partije Kosova (DPK) da blokira formiranje institucija time što ne dolazi na sednice i ne predlaže kandidata za predsednika parlamenta.

Navodeći da Samoopredeljenje neće podržati izbor Kadrija Veseljija iz DPK za predsednika parlamenta, Konjufca je pozvao koaliciju koju predvodi ta stranka da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

Potpredsednik DPK-a Enver Hodžaj najavio je ranije da koalicija oko te stranke neće prisustvovati današnjoj sednici pošto je predsedavajući zakazao njen nastavak bez konsultacija s tom koalicijom koja, s obziroma da ima najviše poslanika, po Ustavu ima pravo da predloži kandidata za predsednika skupštine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.