Konačno saslušan Simo Spasić zbog pretnji novinaru Južnih vesti

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2022, 13:52

Konačno saslušan Simo Spasić zbog pretnji novinaru "Južnih vesti"

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, konačno je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a zbog pretnji koje je još pre deset meseci uputio doskorašnjem novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu.

Krajem avgusta prošle godine Spasić je poslao SMS preteće sadržine i to nakon što je zbog poruke koju je slao pre toga zamoljen da ne uznemirava novinara. Deset meseci je izbegavao saslušanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Osnovnom tužilaštvu u Nišu, iako je svakodnevno bio u medijima, kao i na skupovima opozicije u Beogradu.

Danas je konačno saslušan, potvrđuju iz te institucije.

S. S. je saslušan zbog krivičnog dela proganjanje. Nastavlja se sa preduzimanjem dokaznih radnji od strane Tužilaštva, nakon čega će biti doneta javna tužilačka odluka u kojoj će Tužilaštvo obavestiti javnost - navode iz OJT-a.

Podsetimo, prvo saslušanje je bilo zakazano za kraj septembra. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu. Pretnje su počele zbog teksta o prostorijama koje je Udruženje Spasića dobilo od Grada; foto: T. T.

Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. Prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo više od godinu dana.

"Vas treba na kolac, krivo mi je što vama neko od porodice nije ubijen" i druge pretnje prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.