Izvor: Blic, 14.Dec.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Kfora u Prištini: Transformacija KBS u vojsku Kosova je političko pitanje, rešiti ga u skladu sa Ustavom

Komandant Kfora u Prištini Salvatore Kuoči rekao je da je transformacija Kosovskih snaga bezbednosti (KBS) u oružane snage političko pitanje koje treba da bude rešeno u skladu sa Ustavom.

- Mi nismo protiv ove transformacije, mislimo da je transformacija politička odluka koju ova zemlja i njene institucije treba da preduzmu. Naša želja je da ova odluka bude doneta u okviru ustavnog okvira, jer je to vrlo važno i mislim da je to jedini način da se to dogodi - naveo je Kuoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izjavi za prištinsku Kohu.

Navodi se i da je Kuoči " pohvalio kosovske vlasti za njihovu posvećenost borbi protiv ekstremizma", te da je dodao da "u slučaju nereda u zemlji KFOR ima planove da pomogne kosovskim institucijama da se suoče sa bilo kojim problemom".

Kuoči je, kako se navodi, ocenio da je region spreman za mir, kao i da Kfor i NATO, kako je rekao, moraju da utvrde da li je prisustvo Rusije, prvenstveno u Srbiji, izvan humaniarnih aktivnosti, piše portal prištinske Kohe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.