Kolona Kforovih vozila na severu Kosova, nose opremu za blokade

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolona Kforovih vozila na severu Kosova, nose opremu za blokade

Kolona Kforovih vozila, koju nadleću dva helikoptera, je oko 9 časova prošla pored Kosovske Mitrovice, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.
Pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica, javio je Tanjug. Portparol Kfora Vićenco Graso kaže za RTS da je reč o "redovnoj vežbi". "Ima i drugih konvoja koji se kreću u drugim delovima Kosova. U skladu sa Rezolucijom 1244, trupe Kfora treniraju spremnost da budu brzo raspoređene širom Kosova", rekao je Graso.     Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju "kosovske vojske".
Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo rekao je juče da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje" Priština. U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Nemamo nijednu posebnu 'metu', u pitanju je vežba"

Izvor: B92, 13.Dec.2018

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je da jedinice KFOR-a na čitavom Kosovu izvode uobičajenu regularnu vojnu vežbu i da je situacija pod kontrolom..."Situacija je pod kontrolom, kao što vidite da je i proteklih nekoliko nedelja, a sada se radi samo o regularnoj vežbi na čitavom Kosovu, sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.