Koalicioni sporazum nakon kosovskih izbora za nekoliko dana: Ključni Kurti i Isa Mustafa

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicioni sporazum nakon kosovskih izbora za nekoliko dana: Ključni Kurti i Isa Mustafa

Iz radne grupe Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova najavili su da će koalicioni sporazum vodecih stranaka biti potpisan za nekoliko dana.

Kako navode, usaglašeno gotovo 100 odsto programa rade vlade.

O političkim pitanjima, podeli odgovornosti i strukturi vlasti odlučiće lideri Aljbin Kurti i Isa Mustafa, piše prištinska Gazeta Expres.

Ljutvi Haziri iz DSK je novinarima rekao da će neka pitanja ipak definisati lideri, Aljbin Kurti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Isa Mustafa, kao što je podela odgovornosti i struktra vlasti, kao i deo koji se odnosi na dijalog sa Beogradom i integracije u EU i NATO.

Što se tiče učešća manjinskih zajednica u budućoj vlasti, Haziri je rekao da će sva ustavna prava biti ispoštovana.

"Razgovaraće se sa svim strankama, kandidat za premijera će preuzeti taj zadatak, DSK i PS čine parlamentarnu većinu, verujemo da će biti stabilno upravljanje, a Srpska lista kakav će status imati u Skupštini je pitanje o kojem će se odlučivati. Biće srpski ministri u vladi i biće ministara koji dolaze iz dugih zajednica kako bi sve političke snage bile integrisane.", rekao je Haziri.

Haziri je govorio i o pitanju budućeg kosovskog predsednika i dodao da to nije pitanje koje može biti ostavljeno za kasnije, prenosi Gazeta Ekpreš.

"Čak je i pitanje predsednika, premijera, predsednika skupštine pitanje koje će se rešiti bez ikakvih problema“, rekao je.

Haziri je rekao da će sporazum o DSK i PS biti potisan za nekoliko dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti i Mustafa ponovo sastanče, dogovor o kosovskoj vladi sledeće nedelje?

Izvor: Blic, 30.Nov.2019, 16:58

Lideri Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa trebalo bi danas da se sastanu kako bi okončali pregovore o postizanju vladajuće koalicije.

Nastavak na Blic...

Složili se stopostotno: Kurti i Mustafa potpisuju sporazum u ponedeljak

Izvor: B92, 30.Nov.2019

Priština -- Koalicioni sporazum između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) biće potpisan u ponedeljak 2. decembra...Nakon današnjeg sastanka predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Ise Mustafe iz DSK-a, saopšteno je da su dve stranke u potpunosti uskladile program buduće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.