Koalicija NADA: Odbaciti sve što vodi priznanju secesije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 11:43

Koalicija NADA: Odbaciti sve što vodi priznanju secesije

Koalicija NADA, koju čine DSS, POKS i 19 udruženja građana, uverena je da svi dogovori Srbije sa kosovskim secesionistima moraju biti zasnovani na Ustavu Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, što znači uz puno poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Srbije.

"Sve drugačije predloge, koji podrazumevaju priznavanje secesije Kosova i Metohije, u sadašnjim ili izmenjenim granicama, predstavnici države Srbije su dužni da najenergičnije odbace", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ističe se u saopštenju.

Istovremeno, kako se dodaje, ne treba odustati od razgovora i dogovora oko mirnog suživota albanskog i srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, rešavanja pitanja imovine, zaštite srpske kulturne baštine, kao i nestalih.

Srbija treba, ističe koalicija NADA, da bude spremna i da obezbedi sigurnost i bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, ukoliko KFOR to nije u stanju.

"Uvereni smo da je nepotrebno i kontraproduktivno stalno isticanje da se Srbija nalazi u teškoj poziciji, jer ona to jeste, ali nije teža, naprotiv, no što je bila npr. u vreme pregovora u Beču 2007. godine kada je Srbija odbila, iako je bila pod ogromnim pritiskom da prihvati Ahtisarijev plan", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.