Ko to namiguje Haradinaju? Postoji TAJNI SPISAK SRBA, a jasan je i plan MALTRETIRANJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko to "namiguje" Haradinaju? Postoji TAJNI SPISAK SRBA, a jasan je i plan MALTRETIRANJA!

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Priština sistematski zastrašuje Srbe hapšenjima i lažnim optužnicima.

On je dodao da je odluka Skupštine samoproglašenog Kosova o Statutu o rudarskog kombinata "Trepča" pravno nasilje. Drecun je kazao da Priština na taj način šalje poruku svim povratnicima na Kosovo "nemojte da se vraćate".

- Priština ih stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na lažne optužnice, izmišljaju ratne zločine. Posle ih oslobađaju, ali efekat straha se postiže - rekao je Drecun za televiziju Prva i dodao da postoji tajni spisak za hapšenje Srba sa područja Đakovice.

On je kazao da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno da sa druge strane budu predvidljivi sagovornici koji imaju kapacitet da ono što ispregovaraju mogu da ispune.

- Ako Haradinaj i neki drugi u Prištini budu nastavili da zagovaraju i sprovode takse, onda tu već imamo pripreme za naredne izbore na Kosovu, jer Haradinaj očito preko ovog tvrdog stava pokušava da pridobije što veći deo biračkog tela Albanaca na KiM - ocenio je Drecun.

Drecun je kazao da je moguće da neko iz "duboke države u SAD" i drugih zapadnih država "namiguje" Haradinaju i tajno ga podržava u odluci o taksama da bi situacija bila što nestabilnija i o kojoj nema razgovora.

Povodom odluke Skupštine tzv. Kosova o Statutu rudarskog kombinata "Trepča" Drecun je kazao da Priština želi da nešto postigne mimo dokumenata koji jasno pokazuju vlasništvo, uprkos tome što je Srbija poništila njihove akte i svima u međunarodnoj zajednici pokazala ko je vlasnik tog kombinata.

- Opasnost je što Priština hoće da nametne svoj stav, da političkim i pravnim nasiljem legalizuje to otimanje. Problem je što Priština može da onemogući dalje poslovanje Trepče i da sa računa Trepče skine značajna finansijska sredstva koja je ta kompanija zaradila - ocenio je Drecun.

On je dodao da Srbiji predstoji teška politička borba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.