Ko preživi svedočiće VIDEO

Izvor: B92, 21.Jan.2021, 00:33

"Ko preživi svedočiće" VIDEO

Suđenja bivšim pripadnicima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova još nisu ni počela, a potencijalni svedoci već umiru na misteriozan način.

U procesu protiv optuženih Albanaca pred tribunalom za bivšu Jugoslaviju, dešavalo se nestajanje svedoka sa lica zemlje, kao i čudne saobraćajne nesreće, samoubistva, ubistva u kućama i automobilima. U procesu protiv Tačija, Veseljija i ostalih sud je najavio skoro 200 svedoka. Da li su oni dovoljno zaštićeni?

Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da verujem da svedoci mogu da budu zaštićeni. Praksa kaže drugačije. Setite se pre par godina, u slučaju Haradinaj, za vreme tog procesa, ubijeno je 13 zaštićenih svedoka, u proteklih godinu dana imamo još dva ozbiljna ubistva, to je ozbiljan indikator da oni nisu bezbedni", rekao je direktor NVO "Komunikacija za razvoj društva" Ivan Nikolić.

Pogledajte video-prilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.