Stali radovi na putu kod Visokih Dečana, gradonačelnik: Do sledeće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2020, 18:24

Stali radovi na putu kod Visokih Dečana, gradonačelnik: Do sledeće nedelje

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su danas radovi na putu Dečani-Plav obustavljeni, te da je to urađeno na zahtev premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija. Ramosaj je na svom Fejsbuk profilu naveo da će obustava radova trajati do početka sledeće nedelje, preneo je portal Kosovo online.

Ranije je prištinski Zeri preneo da je Kfor danas zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije Aleksandar Vučic izjavio je ranije danas da je manastir Visoki Dečani ugrožen nezakonitim radovima koji se izvode na putu.

Vučić je naveo da će na sledećem sastanku u Briselu Srbija zatražiti od predstavnika Prištine da hitno obustave radove u zaštićenom području manastira.

Komandant Kfora Mikele Risi posetio je danas Specijalnu zaštićenu zonu Dečana, saopšteno je iz KFOR-a.

Kako je navedeno, general Risi se sastao sa gradonačelnikom Dečana Baškimom Ramosajem u njegovoj kancelariji, na poziv lokalne opštine. Komandant KFOR-a takođe se sastao sa igumanom Savom Janjićem u manastiru Visoki Dečani.

Eparhija raško-prizrenska je upozorila pre nekoliko dana da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Udruženje: Srpska lista i iguman Sava da umesto slanja saopštenja lično stanu ispred uzurpatora zaštićene zone Manastira

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM pozvalo je danas Srpsku listu i igumana manastira Visoki Dečani Savu Janjića da spreče gradnju puta kroz zonu koja je zaštićena u UNESKO-u, saopšteno je iz tog udruženja.

U saopštenju se navodi da porodice kidnapovanih i ubijenih, kosmetskih žrtava zahtevaju od Srpske liste i igumana Save Janjića, da umesto slanja saopštenja lično stanu ispred uzurpatora zaštićene zone Manastira Visoki Dečani i spreče gradnju puta.

Dodaje se da je Srpska lista u obavezi da spreči taj, po njima, zločinački poduhvat, jer je, kako kažu, očigledno namera nazovi graditelja puta, da poruše sve što je srpsko, kako bi zatrli trag srpstva na Kosovu i Metohiji.

"Namera je očigledna, na nama je da to sprečimo ukoliko hoćemo svoje postojanje i svoje opstajanje na Kosovu i Metohiji", kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFOR ZAUSTAVIO RADOVE KOD MANASTIRA VISOKI DEČANI: Konačno zaustavljene mašine koje su ugrožavale manastir!

Izvor: Kurir, 15.Avg.2020

KFOR je zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani u opštini Dečani, javlja Zeri.

Nastavak na Kurir...

Hoti stavio tačku na priču u vezi sa Visokim Dečanima

Izvor: B92, 16.Avg.2020, 15:00

Priština -- Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je da se obustave radovi na putu Dečani - Plav koji se nalaze na zaštićenom području manastira Visoki Dečani...U saopštenju kosovske vlade, koje prenosi Kosovo Onlajn kaže se da premijer Hoti ceni vitalni značaj ovog puta za građane, međutim,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.