Kandidati Srpske liste održali završne konvencije uoči nedeljnih izbora na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati Srpske liste održali završne konvencije uoči nedeljnih izbora na severu Kosova

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova održali su danas završne konvencije uoči nedeljnih izbora sa kojih su pozvali građane da masovno izađu na birališta i glasaju za, kako su rekli, "opstanak" Srba na tom prostoru i "neraskidivu vezu sa državom Srbijom".

Predsednik Srpske liste i njen kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić ocenio je da izbori u nedelju predstavljaju "referendum za opstanak Srba na ovim prostorima".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Mi ćemo da pokažemo koliko nas ima i izaći i istrajati u ovoj našoj borbi i zato vas molim da u nedelju pošaljemo sliku našeg grada koja će biti obojena slogom, srpstvom i jedinstvom, jer odavde nema nazad", kazao je Rakić na skupu u Mitrovačkom dvoru.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Zvečana Vučina Janković ocenio je da će pobeda te liste na izborima u nedelju pokazati odlučnost srpskog naroda da živi pristojno i da održi veze sa Beogradom.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović pozvao je Gorance, Bošnjake, Rome i Albance da u nedelju podrže Srpsku listu.

"Time pružate podršku i daljem razvoju i stvaranju boljih uslova za život ovde u Kosovskoj Mitrovici, ali i podršku mirnom suživotu svih ljudi dobre volje koji u ovom gradu žive", kazao je Jović.

Podršku kandidatima Srpske liste uputili su i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, načelnica Školske uprave Jasmina Dedić i direktor Kliničko-bolničkog centra Milan Ivanović.

Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vanredne izbore na severu Kosova za 19. maj pošto su srpski gradonačelnici dali ostavke na svoje funkcije 27. novembra prošle godine zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, kao i zbog pokušaja hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.