Kancelarija za KiM traži hitno oslobađanje uhapšenih Srba

Izvor: RTS, 11.Jul.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM traži hitno oslobađanje uhapšenih Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je nastavak kampanje zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji hapšenjem domaćina i vršilaca važnih javnih funkcija, i traži hitno oslobađanje dvojice uhapšenih koji su u sredu na administrativnom prelazu Končulj lišeni slobode prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju.
U saopštenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kancelarije za KiM se navodi da je privođenje direktora OŠ "Mladen Marković" iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibor Dajića napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.
"Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni", piše u saopštenju Kancelarije.
Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim životom, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za KiM: Uhapšeni direktori dve škole iz Kosovskog Pomoravlja

Izvor: Blic, 11.Jul.2019

Na administrativnom prelazu Končulj dvojica Srba, direktori dve osnovne škole, privedena su prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.