Izvor: RTS, 22.Nov.2020, 19:58

Kancelarija za KiM: Ispisivanje simbola OVK nova provokacija protiv Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se saopštenjem povodom ispisivanje simbola bivše OVK i prefarbanog srpskog naziva na saobraćajnom znaku za naselje Kišnica kod Gračanice. To je nova u nizu provokacija usmerena protiv Srba u centralnom delu KiM, ocenio je direktor Kancelarije Petar Petković.
Petar Petković u saopštenju podseća da je nakon postavljanja bilborda OVK u Kišnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u istom naselju organizovan napad na porodicu Trajković, da bi u Gračanici bio pokušaj paljenja srpske trobojke i spomenika Milošu Obiliću.

Ispisivanje simbola bivše OVK i farbanje srpskog naziva na saobraćajnom znaku za naselje Kišnica je četvrta u nizu provokacija srpskog stanovništa u tom delu KiM za svega nedelju dana, za koju do sada niko nije odgovarao, ističe Petković.
"Ovakvi postupci jasna su poruka da Srbi nisu poželjni na KiM i da im je bezbednost kompromitovana, posebno nakon hapšenja albanskih lidera i početka suđenja u Hagu za počinjene zločine tzv. OVK", piše u saopštenju.
Petković poziva međunarodnu zajednicu da obezbedi sigurnost za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da takve incidente najozbiljnije shvati, a Srbe u pokrajini poziva da ostanu mirni i složni, i da na provokacije ne odgovaraju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM OSUDIO PROVOKACIJU OVK: Međunarodna zajednica mora da reaguje na plansko zastrašivanje Srba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je večeras da je ispisivanje simbola UČK i prefarban srpski naziv na saobraćajnom znaku za naselje Kišnica nova u nizu provokacija usmerena protiv srpskog stanovništva u centralnom delu Kosova i Metohije...- Nakon postavljanja sramnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.