Kamenovan povratnik u selu Drenovac na Kosovu i Metohiji FOTO

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 17:19

Kamenovan povratnik u selu Drenovac na Kosovu i Metohiji FOTO

Povratnik Miodrag Stašić iz sela Drenovac kod Kline napadnut je kamenicama pre nekoliko dana u svom dvorištu, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Kako se navodi, mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru od kuće.

Dodaje se da je Stašić danas o tom incidentu obavestio predstavnike Ministarstva za zajednice i povratak, ističući da su problemi sa komšijama učestali i da ne prestaju, te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je osim puštanja stoke u dvorište često i verbalno provociran.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da incidenti kojima je pogođena najranjivija grupa ljudi štete svima i da se moraju preduzeti hitni koraci u zaštiti povratnika.

"Jedan od osnovnih uslova za opstanak povratnika na svojim ognjištima je poboljšanje njihove bezbednosti. Upravo zato insistiram na efikasnijem radu i boljim rezulatatima kada je u pitanju rasvetljavanje ovakvih i sličnih slučajeva", rekao je Jevtić.

U saopštenju se dodaje da ovo nije prvi napad na Stašića koji je, dodaje se, napadnut i pre šest meseci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.