Kako je došlo do albanskog zahteva za spajanjem i kontrolom oba dela Kosovske Mitrovice (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 26.Jan.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je došlo do albanskog zahteva za spajanjem i kontrolom oba dela Kosovske Mitrovice (VIDEO)

Kosovska Mitrovica je od 1999. godine grad podeljen na dva dela jer je to bio jedini način da Srbi opstanu na okupiranoj teritoriji gde su Šiptari imali slobodne ruke da izvrše nekažnjeno koji god zločin žele nad njima.







Podelom grada Srbi su stvorili prostor koji će im pružiti sigurnost, front neosvojiv ne samo za Šiptare već i za čitav zapadni deo sveta koji je separatistima bio saveznik u tome. Od tada, vodeći prioritet >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Šiptara i njihovih mentora, Amerikanaca, bio je da slome otpor Srba na seveu pokrjaine. To će tek 2013. godine, potpisivanjem Briselskog sporazuma, uspeti da učini Beograd.

Srbi sa KiM su bojkotovali sprovođenje Briselskog sporazuma koji predviđa uspostavljanje separtističe vlasti a gašenje srpskih državnih institucija. Očigledno, to znači i dalje istrebljenje i progon neabanskog stanovništva iz ovog dela pokrajine.

Da bi prevazišao otpor naroda Aleksandar Vučić osniva svoju stranku za učešće u paralelnim i nelgitmnim organima albanskih separatista - "Srpsku listu". Tako je okupljena grupa ljudi spremnih da izvrše svaki naum Vođe zarad sitnih ličnih interesa i dobiti. Nasilnim metodama pravo srpskog naroda da brani svoje i sebe na svom pragu, slomljeno je naređenjem Aleksandra Vučića i od tada njegovi poslušnici glume "predstavnike Srba" u šiptarskim kvazi-institucijama u kojima oni ne žele da ih bude. Novembra 2013. održani su separatistički kvazi-izbri na koje je režim iz Beograda pokušao da natera Sre da izađu. U nizu grubih, nelegalnih i sramnih poteza pribeglo se i opštim pretanja poput one da "ukoliko Srbi ne zađu na izbore i ne izaberu svog čoveka, doći će im Albanac za gradonačelnika" a to je najgore što može da se desi jer bi svaki njegov potez bio u pravcu progona preostalih Srba.

Sve to omogućilo je Šiptarima da učvrste svoju vlast pa su krajem 2018. godine podigli takse na srpske proizvode kako bi konačno i potpuno zaokružili svoju "državnost" na Kosovu i Metohiji! Jedna od svega nekoliko mlakih reakcija članova "Srpske liste" bile su ostavke na mesto gradonačelnika u separatističkim institucijama. iptari su to iskoristili da zatraže i organizuju kampanju za ujedinjenje Kosovske Mitrovice kojom bi vladali u celini.

Tako su oni koji su trebali da to navodno "spreče" upravo omogućili da Šiptar postane predstavnik vlasti nad delom nastanjenim Srbima. Ukoliko do toga dođe, biće to kraj ionako osakaćenom sistemu u okviru koga Srbi funkcionišu a samim tim to će značiti i njihov nestanak sa KiM.

Zato je neophodno hitno napustiti kvazi-institucije šiptarskih separatista i osnovati odbranu kakvu su Srbi imali sve do Briselskog sporazuma. Bojkot tih lažnih institucija je jedino rešenje za opstanak Srba.

  POGLEDAJTE VIDEO:  📽



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.