Kadirov: Znam šta se dešava na Kosovu

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 08:59

Kadirov: Znam šta se dešava na Kosovu

Povodom napete situacije na KiM oglasio se i čečenski lider Ramzan Kadirov, koji je na svom kanalu na Telegramu naveo da zajedno sa svima prati Srbiju i Kosovo.

"Ovo je veoma složena situacija u kojoj postoji treća strana huškača – NATO. Po ovom pitanju je nemoguće stati na stranu ni Srba ni Kosovara, ali postoji nedvosmislen stav koji i jedni i drugi treba da zauzmu. A ova pozicija, što je čudno, nije politička, već verska", naveo je Kadirov.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatim ističe da je Srbija država koja je otvoreno podržala Rusiju "u borbi protiv nacizma i satanizma u Ukrajini". "Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koga dobro poznajem, odlično razume šta je NATO i kojim metodama alijansa raspiruje sukobe", navodi dalje on.

"Ceo NATO blok pokušava da iskvari zemlje sa tradicionalnim vrednostima u gomilu zlih ljudi sa životinjskim instinktima bez vere i časti. I nema sumnje da muslimani u ovoj specijalnoj operaciji protiv Iblisovih pristalica igraju važnu, ideološku i duhovnu ulogu protivdejstva", piše još Kadirov.

"Shvativši da u Ukrajini njihovi planovi propadaju, zapadna alijansa je odlučila da pocepa ranu koja je zarastala na Balkanu. A dvostruko je uvredljivo što su na jednoj od strana, na koju huška NATO, kosovski muslimani. Zvanični razlog izbijanja sukoba je toliko smešan i banalan da nema sumnje u podstrekivanje spolja", tvrdi.

"Dok će se Balkan boriti među sobom, ceo Zapad će stajati iza i davati patrone, ali živeti u miru, povremeno protestujući protiv kršenja prava satanista, diktirajući svoje prioritete svetu", smatra Kadirov.

"Zapamtite, za pristalice Sotone je korisno da vernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom", dodaje on.

"Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz jednačine i razmišljaju o svojoj budućnosti. I tada će doći do razumevanja problema i njegovog rešenja. Postoje odlični primeri suživota u harmoniji različitih vera i nacionalnosti. Ali nema primera dobrog suživota sa NATO intervencionistima". zaključio je čečenski lider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.